Πεπτίδια κράτα το χρόνο μακριά από το βλέμμα σου

Πεπτίδια
Πεπτίδια

Πεπτίδια: κράτα το χρόνο μακριά από το βλέμμα σου!

Τα πεπτιδια, τελευταία, έχουν μονοπωλήσει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον της beauty κοινότητας ως κορυφαίο συστατικό αντιγήρανσης με άμεση και αποτελεσματική δράση. Περί τίνος πρόκειται, όμως; Εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτό το πανίσχυρο αντιγηραντικό συστατικό!

Τι είναι τα πεπτιδια;

Tα πεπτιδια είναι σύνθετα μόρια που αποτελούν αλυσίδες αμινοξέων, τα οποία είναι και τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών του οργανισμού. Άρα, είναι αυτά που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο σώμα μας. Χωρίζονται σε ολιγοπεπτίδια και πολυπεπτίδια.

Πώς λειτουργούν;

Τα πεπτίδια είναι τόσο σημαντικά γιατί χάρη σε αυτά:

  • Αποστέλλονται μηνύματα για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα
  • Παρέχονται τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την ενίσχυση του κολλαγόνου
  • Επιβραδύνεται η φυσική φθορά του δέρματος
  • Μπλοκάρονται οι χημικές ουσίες που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης

Άρα, τα πεπτιδια βρίσκονται φυσικά στο σώμα μας, σωστά;

Πολύ σωστά! Είναι αυτά τα οποία βοηθούν στην παραγωγή των πρωτεϊνών που δίνουν ελαστικότητα, σφριγηλότητα και όγκο στο δέρμα μας και μας κάνουν να δείχνουμε νέοι. Μετά την ηλικία των 30 ετών, όμως, η επιδερμίδα ας αρχίζει να χάνει τον όγκο και την νεανική της όψη σιγά-σιγά. Κι όμως! Η επιδερμίδα μας χάνει 1% από το κολλαγόνο της κάθε χρόνο!

Τι συμβαίνει όταν εφαρμόζεις μια κρέμα με πεπτίδια στο δέρμα;

Όταν εφαρμόζεις μια κρέμα με πεπτιδια στο δέρμα, το δέρμα «μπερδεύεται» και νομίζει ότι στην επιφάνειά του έχει προκληθεί κάποιο τραύμα. Έτσι, βάζει σε λειτουργία τη διαδικασία ανάπλασης – αναδόμησής του κατά την οποία ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου τοπικά στο σημείο εφαρμογής της κρέμας.

 

Τι πετυχαίνεις χρησιμοποιώντας μια κρέμα με πεπτίδια;

Τα πεπτίδια που υπάρχουν σε μια κρέμα είναι τόσο μικροσκοπικά που διαπερνούν με ευκολία το δέρμα και στέλνουν σήμα για την άμεση παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που είναι υπεύθυνα για την επούλωση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Με αυτό τον τρόπο:

  • Επιτυγχάνεται η έγκαιρη επανόρθωση του προστατευτικού επιδερμιδικού φραγμού
  • Καθυστερεί η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας
  • Γίνεται λείανση των ρυτίδων & των λεπτών γραμμών
  • Διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος
  • Αυξάνεται ο όγκος και η ελαστικότητα της επιδερμίδας
  • Παρατηρείται ανόρθωση των χαρακτηριστικών του προσώπου

Πώς να επιλέξεις το σωστό προϊόν με πεπτίδια;

Καλό είναι να προμηθευτείς κάποιο προϊόν το οποίο δεν ξεπλένεται από την επιδερμίδα έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματική αντιγήρανση. Επένδυσε σε μια κρέμα ματιών με πεπτίδια και εφάρμοσέ την πριν τον ύπνο για μάξιμουμ αποτέλεσμα! Μην ξεχνάς! Η ανάπλαση της επιδερμίδας γίνεται όσο εσύ κοιμάσαι!

Ανακάλυψε ΕΔΩ την κρέμα ματιών Perfect Lift της Carystea με πεπτίδια από το Matrixyl, το κορυφαίο βιοτεχνολογικό συστατικό στην καταπολέμηση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το μέτωπο!