Πριν ψάξεις ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων , σκέψου αν όντως σου είναι απαραίτητη. 

Πριν ψάξεις ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων , σκέψου αν όντως σου είναι απαραίτητη. 

Πριν ψάξεις ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων , σκέψου αν όντως σου είναι απαραίτητη. carystea

Μήπως έχεις γκουγκλάρει « ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων », « πώς να σβήσεις τις ρυτίδες από τα μάτια γρήγορα και εύκολα » και « πώς να απαλλαγείς από το πόδι της χήνας »;  Όλοι θέλουμε να έχουμε μια νεανική και λαμπερή εμφάνιση. Και επειδή τα μάτια μας αποκαλύπτουν την ηλικία μας από την πρώτη κιόλας εμφάνισή μας, οφείλουμε να τα φροντίζουμε.  

Όμως, έχεις αναρωτηθεί αν χρειάζεσαι στ’αλήθεια μια κρέμα ματιών και πόσο δουλεύει στην πραγματικότητα ένα τέτοιο προϊόν που εφαρμόζεται στην περιοχή των ματιών; 

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε μαζί αν η κρέμα ματιών είναι απαραίτητη ή αν απλά ξοδεύεις τα χρήματά σου σε ένα προϊόν χωρίς νόημα. 

Χρειάζεσαι στ’αλήθεια μια κρέμα ματιών; 

Αν απαντήσεις θετικά σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω ερωτήσεις, τότε ναι, πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις στη ρουτίνα σου την κρέμα ματιών! 

Πάμε να δούμε… 

Μήπως: 

  • Έχουν εμφανιστεί ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή έχεις το λεγόμενο «πόδι της χήνας»; 
  • Ταλαιπωρείσαι από αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους ; 
  • Υπάρχει χαλάρωση των βλεφάρων; 
  • Παρατηρείς συχνά σακούλες κάτω από τα μάτια σου; 
  • Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σου είναι ξηρή και μερικές φορές κοκκινίζει; 

Και αν δεν απάντησες ναι σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις αλλά είσαι άνω των 20 ετών, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ματιών ως προληπτικό μέτρο.  

Είναι οι κρέμες ματιών ένα κόλπο μάρκετινγκ που έχουν επινοήσει οι εταιρείες καλλυντικών; Μήπως μια κρέμα αντιγήρανσης προσώπου  επαρκεί; 

Το δέρμα μας δεν είναι το ίδιο ευαίσθητο στο πρόσωπο με το δέρμα γύρω από τα μάτια. Για την ακρίβεια, το δέρμα στα μάτια μας είναι απίστευτα λεπτό! Είναι 0,4mm παχύ ενώ το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα είναι 0,8mm παχύ.  

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Cosmetic Dermatology τον Απρίλιο του 2019 (Global periorbital skin rejuvenation by a topical eye cream containing low molecular weight heparan sulfate (LMWHS) and a blend of naturally derived extracts), σημάδια γήρανσης του δέρματος στην περιοχή των ματιών εμφανίζονται πολύ γρηγορότερα από άλλα σημεία του προσώπου. 

Σύμφωνα με αυτή: 

  • Το δέρμα γύρω από τα μάτια κινείται συνεχώς. Τα μάτια βλεφαρίζουν περίπου 10.000 φορές την ημέρα 
  • Η περιοχή των ματιών στερείται λιπώδους ιστού. Το λίπος βοηθάει το δέρμα να προστατευτεί από λεπτές γραμμές και ρυτίδες 
  • Οι έντονες εκφράσεις των ματιών οδηγούν σε ρυτίδες έκφρασης οι οποίες μετατρέπονται σε στατικές ρυτίδες αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση 
  • Ενώ, το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει αδένες και έτσι δεν  παράγεται (ή παράγεται ελάχιστο) σμήγμα. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα των ματιών είναι επιρρεπές στην ξηρότητα  

Άρα, μια καλή κρέμα ματιών είναι το σωστό προϊόν για τα μάτια σου. 

Ποια είναι τα κύρια οφέλη μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών; 

Τα κύρια οφέλη μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών περιλαμβάνουν: 

  1. μείωση των ρυτίδων 
  1. περιορισμό των σακούλων 
  1. αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων 
  1. βαθιά ενυδάτωση  
  1. εντατική θρέψη της επιδερμίδας των ματιών 

10 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να βρεις ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων για εσένα 

Αν αναρωτιέσαι ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων , θα πρέπει να ακολουθήσεις τους παρακάτω βασικούς κανόνες: 

  • Βρες μια κρέμα που να είναι εξαιρετικά απαλή με το ευαίσθητο δέρμα 
  • Αναζήτησε αντιγηραντικά συστατικά που να μη δημιουργούν ευαισθησία στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμούς (ερυθρότητα, τσούξιμο κλπ) 
  • Ψάξε ένα προϊόν που να ενυδατώνει καλά το δέρμα 
  • Στη σύνθεσή της δε θα πρέπει να υπάρχουν αλλεργιογόνα (θα πρέπει να είναι allergen free) λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας της περιοχής 
  • Καλό θα είναι να έχει πραγματοποιηθεί οφθαλμολογικός έλεγχος  
  • Είναι σημαντικό μια κρέμα ματιών να περιέχει καταπραϋντικά συστατικά 
  • Η υφή του προϊόντος θα πρέπει να είναι ελαφριά για να μη βαραίνει τα βλέφαρα 
  • Θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα πεπτίδιο γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες 
  • Μην βασίζεσαι σε συστατικά που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της εξαφάνισης των μαύρων κύκλων (π.χ χρωστικές κλπ) ή συστατικά που παρέχουν παροδικά αποτελέσματα 
  • Προσοχή! Το προϊόν που θα επιλέξεις δεν θα πρέπει να περιέχει αλκοόλη (alcohol denat 

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ μια κρέμα ματιών; 

Η κρέμα ματιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ, καθημερινά, για βέλτιστα αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε μεγαλύτερη ποσότητα (σαν μάσκα ματιών) το βράδυ που γίνεται και η ανάπλαση της επιδερμίδας. 

Πόση ποσότητα κρέμας ματιών χρησιμοποιώ και πώς την εφαρμόζω; 

Πριν ψάξεις ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων , σκέψου αν όντως σου είναι απαραίτητη. carystea cosmetics

Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ίση με μια φακή και θα την εφαρμόσεις γύρω από τα μάτια ακολουθώντας το κόκκαλο του ματιού. Πρόσεξε πολύ μην πλησιάσεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Δώσε έξτρα προσοχή στην εφαρμογή κρεμών που περιέχουν ρετινοειδή! 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρέμα ματιών και σε άλλα μέρη του προσώπου μου; 

Η κρέμα ματιών έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Μπορείς, όμως, με έξυπνο τρόπο να την εφαρμόσεις τοπικά πάνω από τις ρινοπαρειακές ρυτίδες και τις ρυτίδες των χειλιών! 

Ποια είναι τα βασικά συστατικά που πρέπει να ψάξω σε μια κρέμα ματιών; 

Αναζήτησε κρέμες ματιών με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια και την καφεΐνη. 

Και για να μην αναρωτιέσαι πια ποια ειναι η καλυτερη κρεμα ματιων σου έχουμε πρόταση: 

Για την ορατά αποτελεσματική και ασφαλή περιποίηση των ματιών σου, δοκίμασε τη Perfect Lift . 

Tη χρειάζεσαι γιατί:  

Είναι πλούσια στο βιοτεχνολογικό συστατικό Matrixyl 3000 αλλά και σε ένα νευροπεπτίδιο (Oligopeptide) που βελτιώνει την υφή του δέρματος αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητά του και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό χαρίζοντας ελαστικότητα και νεανικό βλέμμα.  

Μειώνει την εμφάνιση πρηξίματος (σακούλες) κάτω από τα μάτια διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος και την απστράγγιση της λέμφου.  

Περιέχει υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού η οποία αποτελείται από υψηλή συγκέντρωση ελεύθερων αμινοξέων και μικρών πεπτιδίων τα οποία παρέχουν στοχευμένη δράση στο δέρμα. Ενυδατώνουν σε βάθος, συσφίγγουν και επανορθώνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια λειαίνοντας λεπτές γραμμές & ρυτίδες ενώ προσδίδουν ένα πορσελάνινο λουκ.  

Παράλληλα, περιέχει βιταμίνη Ε, έλαιο αβοκάντο και αμυγδάλου που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών σχηματίζοντας ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα. 

Ενώ, χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες του ελαίου ρυζιού, περιορίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αλλά και οι κηλίδες γύρω από αυτά. 

Αν θέλεις μάξιμουμ αποτέλεσμα, εφάρμοσε την Perfect Lift μαζί με το Gua Sha και θα μας ευγνωμονείς!