7 λάθη που σίγουρα κάνεις στην περιποίηση του δέρματός σου

Το δέρμα μας, αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματοςκαι για αυτό το λόγο οφείλουμε να το φροντίζουμε και να το περιποιούμαστε έτσι ώστε να δείχνει υγιές, λαμπερό και νεανικό.

Εσύ, πώς φροντίζεις το δέρμα σου; Θεωρείς ότι γνωρίζεις καλά πώς γίνεται η σωστή

περιποίησή του; Πόσες φορές έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχεις τα αποτελέσματα που περίμενεςπαρόλο που ακολουθείς μια αυστηρή ρουτίνα;

Δες εδώ τα λάθη που κάνεις, χωρίς να το γνωρίζεις, που στερούν τη φρέσκια και λαμπερή όψη από την επιδερμίδα σου:

Πέφτεις για ύπνο χωρίς να έχεις ξεβαφτεί

Συχνό και βασικό λάθος που γίνεται από πολλές γυναίκες. Σίγουρα σε έχει πάρει ο ύπνος πολλές φορές στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, αλλά μην ξεχνάς ότι αν δεν κάνεις καθαρισμό, οι πόροι του δέρματος φράζουν με αποτέλεσμα να μην αναπνέει και να μην ανανεώνεται. Έχουμε πει και άλλες φορές, ότι ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω για να έχεις ένα δέρμα υγιές και αξιοζήλευτο. Έτσι, η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη αν θέλεις να το επιτύχεις.

Δοκίμασε το τζελ καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια της Carystea και ο καθαρισμός του προσώπου γίνεται παιχνίδι! Νιώσε τη δροσιά και την αναζωογόνηση που προσφέρουν το εκχύλισμα αγγουριού και αλόης!

Τζελ καθαρισμου

Επιλέγεις τα λάθος προϊόντα

Εσύ, γνωρίζεις ποιο είναι το σωστό προϊόν για εσένα; Έρευνες έχουν δείξει ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών επιλέγει το λάθος προϊόν περιποίησης για τον εαυτό του.

Το σωστό προϊόν είναι συνάρτηση:

  • της ηλικίας μας
  • του τύπου δέρματός μας
  • τις ανάγκες του δέρματός μας
  • των αλλεργιών που μπορεί να έχουμε

Πριν, λοιπόν, αγοράσεις το προϊόν που χρειάζεσαι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να αποφύγεις τα λάθη στην περιποίησή σου:

  • κάνε διάγνωση του τύπου του δέρματός σου και βρες τον δικό σου
  • κατευθύνσου στα προϊόντα που απευθύνονται στη δική σου ηλικιακή ομάδα
  • λάβε υπόψη τις ανάγκες του δέρματός σου (πανάδες, ακμή, σακούλες κάτω από τα μάτια κλπ.)
  • κάνε τεστ αλλεργίας (δοκίμασε μικρή ποσότητα από το προϊόν στο οποίο έχεις καταλήξει στο εσωτερικό του αντιβραχίου, δηλαδή το μέρος του χεριού που ξεκινάει από τον αγκώνα και καταλήγει στον καρπό)

Δες εδώ ποιο προϊόν ταιριάζει στον τύπο δέρματός σου. Ενυδάτωσε και περιποιήσου σωστά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου!

Προϊοντα ενυδατωσης

Δεν εφαρμόζεις με το σωστό τρόπο τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Πολλές φορές βρίσκεσαι αντιμέτωπη με το σωρό των προϊόντων περιποίησης που έχεις, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τα εξής:

  • εφαρμόζεις το λάθος προϊόν στο λάθος σημείο του δέρματός σου (π.χ. βάζεις την κρέμα προσώπου αντιγήρανσης στην περιοχή των ματιών)
  • δεν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες των συσκευασιών προϊόντων περιποίησης (π.χ. χρησιμοποιείς κρέμες νυκτός κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιθανό κίνδυνο φωτοευαισθησίας)
  • εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τα προϊόντα μετά τη λήξη τους
  • μπερδεύεις τη σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόσεις τα προϊόντα περιποίησης στο δέρμα σου (Ένας εύκολος τρόπος να θυμάσαι τη σειρά, είναι να ξεκινάς από το πιο ελαφρύ προϊόν – π.χ. serum – και προχωράς με το πιο παχύρευστο ενώ στο τέλος εφαρμόζεις το αντηλιακό σου)

Κάνεις υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Βοηθά το δέρμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ έτσι ώστε να δεχθεί το προϊόν περιποίησης και να αξιοποιήσει τα ενεργά συστατικά του, τις βιταμίνες κλπ.  Όταν όμως γίνεται συχνότερα από το ενδεδειγμένο (έως 2 φορές την εβδομάδα) και με ακατάλληλα προϊόντα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επιδερμίδα. Μαζί με τα νεκρά κύτταρα, καταστρέφονται και τα υγιή, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να ξηραίνεται το δέρμα και να εμφανίζει φλεγμονές. Προστάτεψε το δέρμα σου και κάνε έως 2 φορές την εβδομάδα απολέπιση με ένα ήπιο scrub.

  • Δοκίμασε την DeepExfoliation κρέμα απολέπισης της Carystea κάνοντας κυκλικές κινήσεις
  • Ξέπλυνε με χλιαρό νερό
  • Δες το πρόσωπό σου να είναι απαλό στην υφή και υγιές στην όψη!

Απολεπιση προσωπου

Τρίβεις το δέρμα σου κατά την περιποίησή του

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των γυναικών που κάνουν το λάθος να βιάζονται κατά την περιποίηση της επιδερμίδας τους όταν εφαρμόζουν κάποιο προϊόν ή όταν σκουπίζουν το πρόσωπό τους, με αποτέλεσμα να τρίβουν το δέρμα τους; Μεγάλο σφάλμα! Οι έντονες και απότομες κινήσεις όχι μόνο δε βοηθούν το δέρμα σου να λάμψει αλλά, αντίθετα, ευνοούν τη χαλάρωσή του αλλά και την πρόκληση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα εφαρμόσεις την αγαπημένη σου κρέμα, θυμήσου! Κάνε ήπιο, ανοδικό μασάζ το οποίο βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στη σωστή απορρόφηση της κρέμας.

Παραλείπεις την περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να ξεχνούν ή ακόμα να παραλείπουν την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ τους περιορίζοντάς τη στο πρόσωπο. Είναι πια γνωστό ότι τόσο ο λαιμός, όσο και το ντεκολτέ «δείχνουν» την ηλικία μας. Επίσης, μια διορθωτική αισθητική επέμβαση της εμφάνισής τους είναι συχνά δύσκολη και μη αποτελεσματική. Μήπως τώρα άλλαξες γνώμη για το πώς πρέπει να βάζεις την κρέμα σου; Χρησιμοποίησε, λοιπόν,  μικρή ποσότητα του προϊόντος και πάντα με ανοδικές κινήσεις κάνε ελαφρύ μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Η θερμοκρασία του νερού με το οποίο πλένεις το πρόσωπό σου είναι πολύ σημαντική. Αν χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό, έχεις κάνει τη λάθος επιλογή καθώς επηρεάζονται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλείται αφυδάτωση. Εξαιτίας της αφυδάτωσης, το δέρμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση, παράγει ποσότητα σμήγματος μεγαλύτερη από το φυσιολογικό. Προτίμησε χλιαρό νερό και ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού ενώ απόφυγε το πολύ συχνό πλύσιμο.